A kísértés kezelése (2)
augusztus 13. kedd

„Ne bánkódjatok, mert az Úrnak öröme a ti erősségtek!” (Nehémiás 8:10 Károli)

Észrevetted már, hogy amikor éhes vagy, az étlapon minden étvágygerjesztően néz ki? Hasonlóképp, amikor a lelkünk éhes, a bűn csábítónak tűnik. Ezért kell mindig tudatában lennünk lelkiállapotunknak és figyelemmel kísérnünk a lelki elégedettségünk szintjét. Az autó műszerfalán lámpák jelzik a motor működését, az olajszintet és még sok mást. Néha „ostoba fényeknek” nevezik őket, mert csak egy ostoba bolond hagyná őket figyelmen kívül. A szívünk műszerfalán a legfontosabb jelzőfény a „lélek-elégedettség” szintjelzője. Ezért van a Bibliában olyan sok igehely, amely örvendezésre szólít fel: „Az Úrnak öröme a ti erősségtek!” „Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.” (Zsoltárok 16:11) „Örvendezve fogtok vizet merni a szabadulás forrásából.” (Ézsaiás 12:3) „Eddig nem kértetek semmit az én nevemben: kérjetek és megkapjátok, hogy örömötök teljes legyen.” (János 16:24).

Akkor miért dőlnek be mégis a kísértésnek az egyébként intelligens emberek? Mert amikor elégedetlenek vagyunk az életünkkel, sebezhetőek vagyunk a kísértéssel szemben. Ráadásul minél mélyebb az elégedetlenségünk, annál fogékonyabbak vagyunk a csábításra. Lelki megelégedésre lettünk teremtve, nem tudunk élni nélküle. Márpedig ha ezt nem találjuk meg az Istennel való kapcsolatunkban, akkor rossz helyen fogjuk keresni. Pál azt mondja: „Az Isten országa nem evés és ivás, hanem igazság, békesség és öröm a Szentlélekben” (Róma 14:17). Figyeld meg az „öröm a Szentlélekben” szavakat. Az öröm titka a Lélek által vezetett élet – mindig is ez volt, mindig is ez lesz.

Üzenet a Mai Ige csapatától:

Ha a mai üzenet értékes volt számodra, akkor bátorítunk, légy társunk abban, hogy másokhoz is eljuttathassuk Isten igéjét! Egyszeri vagy rendszeres adományozás 1 perc alatt itt!


„De te nem tudod, min mentem keresztül” – mondod. Igazad van, nem tudom. Azt viszont tudom, hogy… Kattints és olvasd tovább a Bántalmaztak? - üzenetsorozatunk 13. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.