Amikor támadás ér (4)
július 4. csütörtök

„A nyomorúság idején kiderül, hogy erős-e az, aki annak mondja magát.” (Példabeszédek 24:10)

Az elmúlt néhány napban arról beszéltünk, hogyan kezeljük a Sátán támadásait. Tehát, ha ma támadás alatt állsz, tedd a következőket:

1) Légy erős! Az élet harcok sorozata, ami azt jelenti, hogy győzelmek sorozata is lehet. „Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van.” (1János 4:4) Meríts Isten erejéből! Rajta, bátran! Ő szeretné megmutatni, mire képes érted, „mert ő mondta: »Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged.« Ezért bizakodva mondjuk: »Velem van az Úr, nem félek, ember mit árthat nekem?«” (Zsidók 13:5–6). Érted? Ő mondta, ezért mi is bátran kijelenthetjük! Isten Igéjében erő van, ha kimondod, hiszed és aszerint cselekszel.

2) Hagyatkozz Isten bölcsességére! Jézus azt mondta: „Határozzátok el szívetekben, hogy nem gondoltok előre a védekezésre, mert én adok nektek szájat és bölcsességet, amelynek nem tud ellenállni vagy ellene mondani egyetlen ellenfeletek sem” (Lukács 21:14–15). Két dolgot kaptunk Istentől, ami mindig működik: a szánkat és az ő bölcsességét. Amikor váratlan dolgok történnek, a benned élő Szentlélek mindig a helyzet magaslatán van, és ő fog rajtad keresztül szólni, ezért támaszkodj rá!

3) Bízz Istenben, hogy megállítja a támadást! A Biblia azt mondja, hogy Isten „Háborúkat szüntet meg a föld kerekségén” (Zsoltárok 46:10). Isten kezében van az irányítás. Ő nagyobb, mint bármi, amivel küzdesz, és ő ebben a pillanatban is rád gondol. Látja könnyeidet, félelmeidet, észrevette fájdalmadat, és cselekedni fog az érdekedben.


„Hogyan változtál az utóbbi időben? Vagy mondjuk a múlt héten? Vagy a múlt hónapban? Meg tudod fogalmazni konkrétan?” Kattints és olvasd tovább a Győzelem a büszkeségünk felett üzenetsorozatunk 4. részét!

Ha szeretnéd, hogy továbbra is elérhető legyen a Mai Ige Magyarországon és még sokakhoz eljuthasson általa Isten életre szóló üzenete, kérjük támogasd a Mai Ige kiadványt és misszióját! A támogatás módjáról ide kattintva kaphatsz információt. Nagyon köszönünk minden adományt!

Ha megérintett a fenti elmélkedés és változást hozott az életedbe, kérjük írd meg számunkra! Visszajelzésed ide kattintva tudod leírni és továbbítani számunkra!

Szeretnéd naponta olvasni a Mai Igét? Ha még nem rendelted meg a Mai Ige negyedévre szóló kiadványát, ide kattintva megteheted!

Copyright 2024. A Word for Today (Mai Ige) szerzői Bob és Debby Gass, mely tartalom a UCB International engedélyével kerül kiadásra. Isten népének növekedését szolgálva a kiadó engedélyt ad gyülekezeteknek és keresztyén szervezeteknek arra, hogy az ezen a honlapon közzétett napi üzenetek közül évenként 52 elmélkedésből ingyenesen közöljenek le részleteket a kiadványaikban és egyéb módon. Minden kivonat után fel kell tüntetni a következőket:

A fenti elmélkedés a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány napi elmélkedése (www.maiige.hu), melynek írója Bob Gass. Magyar nyelven negyedévre szóló kiadvány formájában megrendelhető az alapítvány honlapján, vagy a következő címen: Mai Ige, 6201 Kiskőrös, Pf. 33.

A szentírási idézeteket a revideált új fordításból (Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 2014.) közöltük. Az ettől eltérő magyar fordítások jelölése: Károli (1908-ban revideált Károli-fordítás – Kálvin Kiadó); ÚF (új fordítású Biblia, Magyar Bibliatársulat – Kálvin Kiadó, 1990.); katolikus (Szent István Társulat, 1973.); EFO (Egyszerű Fordítású Biblia – Bible League International, 2012.). Ha a magyar fordítás szóhasználata nagyban eltér a szerző által választottól, akkor az adott angol bibliafordítás szó szerinti magyar fordítását adjuk, az angol fordítás rövidítését zárójelben közölve.

Az angol bibliafordítások rövidítései: AMP – Amplified Bible; CEV – Contemporary English Version; GWT – God’s Word Translation; KJV – King James Version; NAS – New American Standard; NCV – New Century Version; NEB – New English Bible; NIV – New International Version; NKJV – New King James Version; NLT – New Living Translation; NRS – New Revised Standard Version; PHPS – Phillips New Testament in Modern English; TEV – Today’s English Version; TLB – The Living Bible; TM – The Message.